sreda, 29. marec 2017

Jesenice – posebne v vseh pogledih

V času vašega bivanja v hostlu Bledec na Bledu ali v hostlu Barovc v Kranjski Gori boste le streljaj stran od našega mesta.

@Avtor - Aleš Krivec
Jesenice – mesto jekla in cvetja je posebno v marsičem. Jeklo, narejeno v teh krajih, je vdelano v Eifflov stolp, v pospeševalnik v Cernu, nekaj ga je skupaj s Titanikom potonilo. 

@Avtor - Miro Podgoršek
Muzejsko središče mesta in zgodovinski fužinarski predel Jesenic, Stara Sava, danes diha z bogato železarsko tradicijo. Fužinarski objekti in preurejen trg postajajo nov prostor za družabne prireditve. Do Stare Save v krožišču obkrožite kip železarja – plavžarja, ki simbolizira zgodovino mesta. Privoščite si ogled železarske zbirke s premičnimi maketami ali pa si oglejte rekonstruirano delavsko stanovanje iz 30 let preteklega stoletja. Tu se čas ustavi. 

@Avtor - Aleš Krivec
Pa vendar ste lepo vabljeni na sprehod preko mostu za pešce, kjer je narejena povezavo do kofetarskega, gledališkega in danes nasploh bolj meščanskega dela Jesenic. 

@Avtor - Miro Podgoršek
Postanek na trgu Toneta Čufarja, pogled na Gimnazijo Jesenice s svojo značilno fasado ali pa sprehod skozi glavno promenado do starega naselja Murova. Vse to si boste v našem mestu lahko privoščili v enem popoldnevu. 

@Avtor - Miro Podgoršek
In ne pozabite na čudovit sprehod nad mestom. Pri sprehodu po razgledni poti se boste večkrat morali ustaviti. Pa ne zaradi utrujenosti, saj je pot zelo lahka. Očarali vas bodo prekrasni razgledi proti Dolini ali v smeri Žirovnice. Za tiste malo bolj zahtevne je tu pohod po Stari rudni poti ali izlet do Golice.

@Avtor - Aleš Krivec
@Avtor - Gregor Vidmar
@Avtor - Andraž Sodja
Pa ne bomo vam izdali vsega ob prvem branju. 

Vabljeni v naše mesto po lastna doživetja!


TIC Jesenice 
Cesta maršala Tita 18 
4270 Jesenice 
T: +386 4 586 31 78


Ni komentarjev :

Objavite komentar